Kultur under Covid-19Kultur under Covid-19

Konstnärerna Lena Mattsson och Ola Åstrand bad ett tiotal kulturarbetare filma sig själva med mobiltelefonen och berätta hur de tänker om det som händer våren 2020.
I dessa poetiska och intima filmer blir vi inbjudna till att höra berättelser om allt från pågående och inställda projekt, ändrade arbetssituationer, tankar om pandemin men också en del hopp och inspiration.
Lena Mattsson har sammanställt, klippt och redigerat materialet. Musiken är skapad av Noah Jaskoviak Åstrand om inte annat anges. Serien är kuraterad av konstnärerna Lena Mattsson och Ola Åstrand och producerad av Borås Konstmuseum. 

Lena Mattsson och Ola Åstrand gör också en utställning om svensk 90-talskonst för Borås Konstmuseum. Utställningen som bär titeln Generation skulle ha öppnat den 5 juni men är på grund av covid-19 framflyttad till i hösten 2020.
Mer information om denna kommer separat framöver.


Premiärrelease!
7 maj 2020
Först ut är curatorerna själva, Lena Mattson och Ola Åstrand, som reflekterar över vad som händer med kulturen under Covid-19.
De är båda konstnärer och har känt varandra i många år och samarbetet i flera projekt och debuterade som konstnärer på 90-talet.


Med premiär den 7 maj kommer därefter nya filmer måndagar, onsdagar och fredagar mellan 11/5-3/6 2020Medverkande kulturarbetare:

Maya Eizin Öijer, konstnär

Stina Fors, koreograf, performance artist och trumslagare

Max Gustafsson satirtecknare

Jean Louis Huhta, kompositör, musiker och DJ

Johan Jönsson, författare

Tova Mozard och Isak Sundström, konstnär respektive konstnär och musiker

Potato Potato, normkritisk och samhällsaktuell teater, performance och scenkonst

Torkel Rasmusson textförfattare och musiker

Dana Sederowsky, konstnär

John Skoog, konstnär

Elena Wolay, musikjournalist, DJ, klubb- och festivalarrangör